skip to Main Content
Menu

TechnoConsult B.V.

BOUWTECHNIEK

Bouwtechniek omvat de techniek van de gebouwde omgeving. Gebouwen kunnen onderverdeeld worden in gevels, vloeren en daken, die elk weer bestaan uit tal van verschillen bouwmaterialen. TechnoConsult is als adviesbureau gespecialiseerd in onderzoek en advies, gericht op alle onderdelen en materialen in gebouwen.

Dit kan gericht zijn op het vinden van de oorzaak van (gebouw)schades of juist op het voorkomen en de preventie er van. Ook voor advies met betrekking tot onderhoud, beheer, conditiemetingen, meerjarenonderhoudsplanningen (MJOP), risico-inventarisaties en brandveiligheid bent u bij TechnoConsult aan het juiste adres.

Gevels

Gevels vormen binnen de bouwtechniek een aparte groep. In een gevel komen namelijk verschillende aspecten samen: architectonische (uiterlijk en vormgeving), bouwfysische (isolatie, wind- en waterdicht) en constructieve eigenschappen (sterkte, stijfheid en duurzaamheid).

Waar vroeger een gevel bestond uit metselwerk van baksteen en houten kozijnen, is de variatie in materialen de laatste decennia enorm toegenomen. Natuursteen, hout, kunststof, metaal, (prefab) beton, keramische afwerking en glas zijn geen uitzonderingen meer. TechnoConsult heeft de kennis en ervaring in huis om onderzoek te verrichten of advies te geven in tal van onderwerpen gericht op uw gevel. Of het nu gaat om de veiligheid van gevelbekleding, beoordelen van de wind- of waterdichtheid of uitwerken van een onderhoudsplan.

Laat u vrijblijvend informeren over de mogelijkheden hoe wij u van dienst kunnen zijn. Wij denken graag met u mee.

2_2a optie 2
2_2a optie 1

Daken

Elk gebouw of elke woning is voorzien van een dak dat bloot staat een weer en wind. Om er voor te zorgen dat een dak wind- en waterdicht is en blijft, worden aan een dak hoge eisen gesteld. Door verouderingsprocessen is een dak echter altijd onderhevig aan degradatie. Onderhoudswerkzaamheden zijn op den duur niet te voorkomen, of het nu gaat om een hellend dak met dakpannen of een plat dak voorzien van een bitumineuze dakbedekking.

Bij TechnoConsult bent u aan het juiste adres voor een:

  • conditiebeoordeling van de dakbedekking en/of de dakconstructie;
  • onderzoek naar de oorzaak van een lekkage;
  • beoordeling van de kans op inwendige condensatie in de dakconstructie;
  • constructieve toets van de huidige dakconstructie.

Vloeren

TechnoConsult is al bijna 30 jaar een begrip in de afbouwsector en is de expert op het gebied van vloersystemen. TechnoConsult doet onderzoek op deze gebieden en brengt advies uit voor verschillende typen vloerafwerkingen. Tevens is TechnoConsult direct betrokken bij de totstandkoming van de regelgeving en normeringen op dit gebied als rapporteur voor de NEN en CUR.

TechnoConsult pleegt onderzoek en adviseert bij draagvloeren, dekvloeren en vloerafwerkingen, cement-, gips-, calciumsulfaat,- en kunstharsgebonden systemen en producten.

Problemen met uw gietvloer, troffelvloer, siergrindvloer, coatingvloer, terrazzo, tegelvloer, natuursteen, linoleum, kunststof, vloerbedekking, parket, hout, monolitisch- of egalisatielagen (gietvloeren) ? TechnoConsult staat u bij met specialistische kennis, meetapparatuur en advies!
Lees meer.

2_2c optie 1
2_2c optie 2

Materiaalkunde

2_2c1 optie 3
2_2c1 optie 5

TechnoConsult heeft onder meer grondige kennis van de volgende materialen:

Kennis van de eigenschappen en het gedrag van materialen is essentieel om advies te kunnen geven over het ontstaan van schades en het verloop van degradatie- en verouderingsprocessen. TechnoConsult heeft veel kennis in huis van veel bouwmaterialen en houdt deze kennis up-to-date. Dat betreft kennis over zowel de materiaaleigenschappen en –structuur als ook de prestatie en de productie. Deze kennis is essentieel om grondige analyses uit te kunnen werken en advies te kunnen geven over bijvoorbeeld onderhoud- of herstelwerkzaamheden.

  • Dakbedekking en dakpannen
  • Metalen
  • Kunststoffen
  • Coating en verfsystemen
  • Stuc- en pleisterwerk
Back To Top